0 Comments

Verdens mest kjente sjakkspiller, Garry Kasparov, støtter BTC som et middel for å bekjempe brudd på menneskerettighetene.

Garry Kasparov, den russiske sjakkmasteren som møtte mot IBMs “Deep Blue” superdatamaskin, sier Bitcoin Era, crypto og blockchain-teknologier, er løsningen på etterspørselen etter privatliv i finansmarkedene.

I et 23. juli- intervju med Forbes-bidragsyter Roger Huang, sa Kasparov at han så mange upsides til cryptocururrency

I følge ham gir de enkeltpersoner mer kontroll over pengene sine, som vanligvis reguleres „enten av staten, selskaper eller utenforstående parter.“

„Det gode med Bitcoin er at du vet nøyaktig tallet – det magiske tallet på 21 millioner,“ sa sjakkmesteren og refererte til det maksimale antallet Bitcoin ( BTC ) symboler som noen gang vil bli utvunnet. „Men når du ser på den andre siden, for eksempel Fed, vet du aldri hvor mange billioner dollar dukker opp på markedet i morgen som vil skade sparepengene dine.“

Kasparov er styreleder for Human Rights Foundation, en stiftelse som bruker teknologi og digitale innovasjoner for å beskytte dem hvis friheter er truet. Ifølge ham er blockchain-teknologi og cryptocurrencies som Bitcoin “naturlige valg” for beskyttelse mot krenkelser av personvern og menneskerettigheter.

„Jeg tror den stadige økningen i popularitet til Bitcoin og annen cryptocururrency og blockchain-teknologi som et konsept er uunngåelig, fordi det er et svar på maktforskyvningen fra enkeltpersoner til stater eller andre institusjoner som kan handle på vårt privatliv uten vårt samtykke.“

Sjakk og blockchain

Cointelegraph rapportert i juni at en sjakk kamp mellom stormesteren Sergej Karjakin og Algorand grunnleggeren Silivio Micali ble spilt inn på blockchain.

I likhet med Kasparov uttrykte Kajakin interesse for cryptocururrency og den underliggende teknologien. Algorand, et bevis på stake blockchain-plattformen, kan ifølge Micali brukes til å øke adopsjonen av sjakk ytterligere.

Author

info@autismeactus.org